Detalji novosti

Ostale novosti

VAŽNA OBAVIJEST - DODATAK

Temeljem Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva utvrđuju se sljedeće mjere zaštite od prijenosa bolesti COVID-19 i to kako slijedi: pacijenti/korisnici smještaja u Daruvarskim toplicama, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju koji koriste usluge medicinske rehabilitacije, zabranjuje se izlazak izvan dvorišta Ustanove, osim ukoliko je izlazak uvjetovan medicinskim ili drugim opravdanim razlozima kada odluku o tome donosi ravnatelj ili druga ovlaštena osoba apsolutna zabrana posjeta i ulazaka vanjskih korisnika usluga u Lječilišni hotel Termal , osim pacijenata koji su pozvani na liječenje i smještaj pri čemu je pacijenta nužno potrebno upoznati s načinom rada Bolnice uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze COVID-19. privremeno se za vanjske korisnike zatvaraju svi sportsko rekreativni, wellness i ugostiteljski sadržaji od 28.11.2020. godine privremeno se zatvara depandansa Arcadia, restoran Terasa i kavana hotela Termal Ova Odluka stupa na snagu i primjenjuje se od 21. studenog 2020. godine.

Restoran Terasa ponovno u vodećih 100 restorana

U utorak, 6. listopada na Botelu Marina u Rijeci promovirana knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21". Restoran Terasa ponovno je izabran u prestižno društvo 100 vodećih restorana u Hrvatskoj. Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica" iniciran je 1995. godine i od tada nastoji biti poticaj kvalitetne usluge i ponude a provodi se u kontinuitetu već 25 godina i najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu. Izborima je u tri kruga bilo obuhvaćeno preko 2400 restorana u Hrvatskoj – glasovali su posjetitelji portala www.gastronaut.hr i ugostitelji, a članovi Časnog odbora utvrdili konačnu listu nakon pregleda glasačkih lista i detaljne dokumentacije o usluzi i ponudi restorana. U 25 godina projekta među Restaurant Croatica je uvršteno ukupno 488 restorana, a titulu je svih 25 godina obranilo 6 restorana. Vodeći restorani su u knjizi prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. 100 vodećih hrvatskih restorana dobilo je i plakete i naljepnice Restaurant Croatica koje u sebi imaju i QR kod koji vodi direktno na on-line izdanje knjige, a priznanje za restoran Terasa preuzeo je rukovoditelj Odjela prehrane, usluživanja sa dijetetikom Daruvarskih toplica Dragan Gazibara.

Tjedan odmora vrijedan

Popust u tjednu od 16.10. do 25. 10. 2020. U akciji "Tjedan odmora vrijedan" pripremili smo popust na paket koji uključuje: korištenje teniskih terena u trajanju od jednog sata konzumaciju menija u restoranu Terasa Meni uključuje: Daruvarsku juhu od krumpira, pohani svinjski odrezak punjen šunkom i sirom, povrće sa žara, Šopsku salatu i punjena palačinke (marmeladom ili čokolada ili Linolada). Redovna cijena takvog paketa je 180,00 kuna, a cijena paketa s popustom iznosi 70,00 kn.

Fra Ma Fu festival

Prošli vikend održan je 6. Fra Ma Fu Festival - Festival reportaže i reportera. Središnja tema ovogodišnjeg susreta trebala je biti zdravstveni turizam, no s obzirom na situaciju s pandemijom COVID-19 virusa, umjesto središnje teme održan je okrugli stol „Reportaža u doba korone“. Reporter Jutarnjeg lista Mario Pušić, dobitnik je nagrade za najbolju reportažu u 2019. godini, a nagradu od strane Daruvarskih toplica uručio mu je Miran Husak.

Halal sustav

U četvrtak, 30.09.2020. godine uspješno je proveden I. nadzorni audit implementiranog HALAL sustava od strane Centra za certificiranje Halal kvalitete u Republici Hrvatskoj. Halal standard predstavlja set pravila i smjernica za uslugu smještaja i prehrane gosta u skladu sa islamskim vjerskim običajima.

Naš prvi doktor znanosti

Voditelj odjela za prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda, dr.med. Dinko Kolarić, specijalist fizikalne i rehabilitacijske medicine, doktorirao je na na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na katedri za kineziološku antropologiju te je postao prvi doktor znanost u našoj ustanovi. Time je samo nastavljena tradicija sustavne edukacije djelatnika na sportskom, kao i drugim odjelima Daruvarskih toplica. Nastavak je to rasta izvrsnosti naše ustanove, a sada i znanstvene edukcije lječnika te zasigurno i kvalitetnijem medicinski dokazanom tretiranju bolesti lokomotornog sustava, sa težnjom da jednog dana postanemo i edukacijski centar.

Pristupačnost