Detalji novosti

Ostale novosti

Daruvarskim toplicama dodijeljena Turistička prizma za kvalitetu i inovativnost

Nagrade se dodjeljuju s ciljem podizanja nivoa kvalitete turističkih usluga i inovativnosti u turističkoj ponudi. Međunarodni novinarski žiri iz zemalja regije ove godine je dodijelio priznanja u sklopu Beogradskog turističkog & MICE foruma, održanom 22.11.2023. na Beogradskom sajmu. Turistička prizma i povelja svečano je uručena Daruvarskim toplicama za kvalitetu i inovativnost u kategoriji Zdravstveni turizam. Nakon što je Daruvarskim toplicama nedavno na Danima hrvatskog turizma u Rovinju uručena prva nagrada na nacionalnoj razini - pobjednik u kategoriji zdravstvenog turizma, ova nagrada na međunarodnoj razini dokaz je da je kvaliteta i inovativnost prepoznata i daleko izvan naših granica.

Daruvarske toplice - Pobjednik u kategoriji nagrade u zdravstvenom turizmu!

Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom skupu turističkih djelatnika, koji su ove godine održani u Rovinju, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, Daruvarske toplice proglašene su pobjednikom u kategoriji zdravstvenog turizma. Iznimno smo ponosni što je prepoznata naša izvrsnost u kvaliteti, opsegu i sadržaju pružanja turističkih usluga, terapijskih postupaka i medicinskoj rehabilitaciji. Dokaz je to i konstantnog jačanja kvalitete ponude i vidljivosti, kao i priznanje velikom doprinosu na razvoj naše turističke destinacije, kao i zdravstvenog turizma Republike Hrvatske u cjelini.

Restoran Terasa po 13. put u društvu 100 najboljih restorana Hrvatske

Restoran Terasa po 13. put u društvu 100 najboljih restorana Hrvatske! Dodjela plaketa Restaurant Croatica održana je u Rijeci, 28. rujna 2023. a priznanje je u ime Daruvarskih toplica primio voditelj restorana Terasa, Adriano Papoušek. Titula 100 vodećih restorana Hrvatske prestižna je međun ugostiteljima, koji su svjesni da ju je danas moguće zaslužiti jedino ukoliko ih preporuče brojni zadovoljni gosti. Čestitamo svim djelatnicima restorana Terasa, koji su svojim radom doprinijeli ulasku u društvo top 100 restorana Hrvatske!

Rukometašice MGA Fivers Wien na sportskim pripremama

Na intenzivnim sportskim pripremama nalaze u Daruvarskim toplicama nalaze se rukometašice austrijskog kluba MGA Fivers Wien Handball i pripremaju se za nadolazeću sezonu i Europski kup u Portugalu. Ne kriju svoje zadovoljstvo našim uslugama, od profesionalnog odnosa djelatnika, odlične hrane, smještaja, vrhunskog fitness centra, sportske dvorane i bazena te potrebnog mira u prirodnom okruženju. Najbolji dokaz tome je što su nam se vratili i ove godine te za bazu svojim priprema ponovno odabrali upravo Daruvarske toplice.

Radovi na adaptaciji dijela zgrade terapija

Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju sklopile su 16.12.2022. godine dva iznimno vrijedna Ugovora o dodjeli posebnih sredstava sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, s ciljem zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici, kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa. Adaptacija zgrade „Terapija“ (terapijskog bazena i pratećih prostora) Ugovorena je sa izvođačem Novi stan d.o.o. Kapelica 17, Garešnica. Vrijednost ugovorenih radova iznosi sa PDV-om 535.662,49 eura. Radovi su započeli i biti će završeni u roku od 150 kalendarskih dana. Projekt sufinancira Zavod za vještačenje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u iznosu od 414.546,74 eura, a ostatak sredstava osiguran je iz decentraliziranih sredstava u iznosu od 51.013,11 eura, a 70.102,64 eura iz vlastitih sredstava. Provođenje projekta je veoma važno kako za Daruvarske toplice tako i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju jer ćemo projektom proširiti i uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, smanjiti troškove, stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika sa invaliditetom, osigurati održivo poslovanje i zaposliti nove osobe s invaliditetom. Razdoblje provedbe programa je 60 mjeseci od dana nabave novih tehnologija i opreme, odnosno dana izvršenja izgradnje ili širenja i obnove prostora integrativne radionice, a najkasnije do 6. prosinca 2028. godine. Zahvaljujemo se Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na potpori, prepoznavanju i financiranju projekta, kao i za svu pomoć i podršku u realizaciji i ostvarivanju statusa integrativne radne jedinice. S poštovanjem, Ravnatelj, Ratko Vuković, univ.spec.oec. „Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Daruvarskih toplica, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.”

Početak radova na Antunovom izvoru

Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, kreće u projekt adaptacije prostora oko Antunovog vrela u južnom dijelu Julijevog parka. S obzirom na navedeno, od 13. lipnja 2023. godine planira se zatvaranje vode na izvoru Antunovog vrela, kako bi se prostor oko izvora osušio i pripremio za početak radova, a tijekom izvođenja radova, Antunov izvor neće se moći koristiti. Planirani početak radova predviđen je za ponedjeljak, 19. lipnja 2023. godine, a predviđeno trajanje radova je 60 dana. Sanacijskim radovima biti će obuhvaćen prostor oko Antunovog vrela, s ciljem uređenja betonskih površina i ograde. Ugovorena vrijednost radova iznosi 24.977,50€, a Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske sufinancira projekt u iznosu 13.272,28€, u sklopu provedenog Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2023. godine. Provođenje planiranih radova usmjereno je na unaprjeđenje atraktivnosti turističke ponude Daruvarskih toplica, kao i Grada Daruvara, s ciljem razvoja i jačanja turističke destinacije.
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Pristupačnost