Detalji novosti

Ostale novosti

Dodijeljena sredstva

Turističko vijeće Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije temeljem objavljenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata u turizmu Bjelovarsko-bilogorske županije za 2021. godinu na svojoj 4. sjednici održanoj 7. svibnja 2021. donijelo je Odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje projekata u turizmu Bjelovarsko-bilogorske županije za 2021. godinu. Daruvarskim toplicama dodijeljena su sredstava za projekt „Restoran Terasa – sanacija dotrajalog sustava grijanja/hlađenja“ u iznosu od 70.000,00 kuna. Potpisivanje ugovora održano je 13. svibnja 2021. godine u Zdravljaku Orijent, a ugovor je potpisala v.d. ravnateljica dr.med. Stojanka Lukačin, spec. FMR

Ponovno otvaranje rekreacijskih sadržaja

U srijedu, 05.05.2021. ponovno za vanjske korisnike otvaramo vrata naših bazena, wellness-a, sportske dvorane i fitness centra. Ulaz za sve vanjske korisnike će biti sporedni ulaz u lječilišni hotel Termal (ulaz za bazen). Na ulazu će se vršiti trijažni postupak. Termine dolazaka u fitness obvezno je unaprijed dogovoriti s našim fitness trenerima, koje možete kontaktirati na: Marko (098734838) i Drago (0911239109), a za sve ostale upite slobodno nazovite 043 623 682.

Geofizička istraživanja

Ovim vas putem želimo obavijestiti da će se u gradu u periodu od 3. do 7. svibnja 2021. odvijati geofizička istraživanja za potrebe istraživanja hidrotermalnog sustava termalnog izvorišta u Daruvaru. Istraživat će se metodom električne tomografije koja ne ostavlja nikakve tragove ni posljedice u okolišu. U tlo se zabijaju metalni štapići koji se povezuju kabelima te se po završetku mjerenja, nakon nekoliko sati, sva oprema uklanja. Cilj ove vrste istraživanja je utvrditi debljinu pojedinih naslaga u podzemlju, kao i razlomljene zone kojima termalna voda jače pritječe iz dubine prema površini. Istraživanja će se odvijati u Julijevom parku i Rimskoj šumi. Pri radovima će se svakako paziti na prisutne biljke, za koje istraživanja ni na koji način nisu štetna. Ukoliko vidite naše djelatnike, molimo da im dopustite provedbu istraživanja te da im se obratite za bilo kakve dodatne informacije. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju. U ime djelatnika Hrvatskoga geološkog instituta, Voditeljica projekta dr. sc. Staša Borović, dipl. ing. geol.

Projekt Obnovimo put do zdravlja

Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju zajedno sa svojim osnivačem, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, konstantnim ulaganjima radi na daljnjem razvoju, napretku i unaprjeđenju mogućnosti pružanja novih usluga svojim korisnicima. Jedan od projekata koji će svakako pridonijeti tome nosi naziv „Obnovimo put do zdravlja“ uređenje prostora fizikalnih terapija Daruvarskih toplica“ vrijedan 533 tisuće kuna. Riječ je o projektu kojemu je nositelj Bjelovarsko-bilogorska županija za koji je sklopljen Ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije na temelju kojega će Ministarstvo navedeni projekt financirati s 350 tisuća kuna, dok će ostatak osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija. Na taj način uredit će se i staviti u funkciju potkrovlje terapijske zgrade, čime će se povećati kapaciteti za pružanje fizikalnih terapija, odnosno dobit će se novi moderan prostor namijenjen za pružanje fizikalnih terapija.

Poziv na suradnju malim lokalnim proizvođačima i OPG-ima

Sa zajedničkim ciljem promocije raznolikosti ponude prehrambenih domaćih proizvoda našeg kraja u projektu: Doručak iz našeg k(raja), pozivamo na suradnju sve zainteresirane proizvođače iz okolice Daruvara koji proizvode; voće i povrće, namaze od voća i povrća, namaze od orašastih plodova, mliječne proizvode, suhomesnate proizvode (domaća trajna kobasica, šunka) i mesne prerađevine, med, sokove od voća i povrća, čajeve, pekarske proizvode, gljive… Navedite koje proizvode nudite i kojim količinama raspolažete te jeste li u mogućnosti zadovoljiti kriterije visokih higijenskih standarada, dostaviti ispravno deklarirane proizvode te ukoliko raspolažete dovoljnom količinom namirnica, u mogućnosti ste izdati e–račun a otvoreni ste za nove poslovne izazove, pošaljite svoju informativnu ponudu ili pismo namjere na e-mail adresu: nabava@daruvarske-toplice.hr do 19.4.2021. godine. S odabranim dobavljačima održat ćemo sastanak radi konačnog dogovora o dinamici isporuke i ostalim pitanjima suradnje. Iskoristite priliku i u zajedničkoj suradnji s Daruvarskim toplicama, promovirajte Vaše proizvode gostima i pacijentima Daruvarskih toplica!

Zahvala herojima

Poštovani članovi HRVATSKOG DRUŠTVA LOGORAŠA SRPSKIH KONCENTRACIJSKIH LOGORA, Najprije želim zahvaliti što je vaše Društvo odabralo Daruvarske toplice kao svoju oazu mira i odmora. Ali moj motiv za ovu objavu nije zahvalnost za vaš dolazak, već impresioniranost vašim ponašanjem. Naime, svakom čovjeku prilikom obavljanja posla postoje lijepi trenuci i oni manje lijepi. Vaš boravak osim časti, budi i baš taj osjećaj ljepote. Iako ste vi prošli izuzetno teške trenutke u životu i svi ste HEROJI Domovinskog rata, vaša skrušenost, pristojnost, uglađenost i odmjerenost uistinu krase samo prave HEROJE! Moram vam reći kako djelatnici Daruvarskih toplica osjećaju iznimnu privilegiju što ste bili sa nama i što su upoznali istinske HEROJE! Zahvaljujemo se Predsjedniku Danijelu Rehaku, Dopredsjedniku Zdravku Komšiću i velikom prijatelju Ivanu Lukiću Zolji koji vode ovakvu družinu VELIKIH ljudi! Dragi naši HEROJI, želimo vam da budete zdravi i sretni i da se što prije ponovno sretnemo! Bruno Marić, Pomoćnik Ravnatelja

Pristupačnost