Detalji novosti

Ostale novosti

Restoran Terasa ponovno u vodećih 100 restorana

U utorak, 6. listopada na Botelu Marina u Rijeci promovirana knjiga "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti 2020/21". Restoran Terasa ponovno je izabran u prestižno društvo 100 vodećih restorana u Hrvatskoj. Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica" iniciran je 1995. godine i od tada nastoji biti poticaj kvalitetne usluge i ponude a provodi se u kontinuitetu već 25 godina i najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu. Izborima je u tri kruga bilo obuhvaćeno preko 2400 restorana u Hrvatskoj – glasovali su posjetitelji portala www.gastronaut.hr i ugostitelji, a članovi Časnog odbora utvrdili konačnu listu nakon pregleda glasačkih lista i detaljne dokumentacije o usluzi i ponudi restorana. U 25 godina projekta među Restaurant Croatica je uvršteno ukupno 488 restorana, a titulu je svih 25 godina obranilo 6 restorana. Vodeći restorani su u knjizi prezentirani tekstom, slikom i receptima kućnih specijaliteta te informacijama što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti i doživjeti. 100 vodećih hrvatskih restorana dobilo je i plakete i naljepnice Restaurant Croatica koje u sebi imaju i QR kod koji vodi direktno na on-line izdanje knjige, a priznanje za restoran Terasa preuzeo je rukovoditelj Odjela prehrane, usluživanja sa dijetetikom Daruvarskih toplica Dragan Gazibara.

Tjedan odmora vrijedan

Popust u tjednu od 16.10. do 25. 10. 2020. U akciji "Tjedan odmora vrijedan" pripremili smo popust na paket koji uključuje: korištenje teniskih terena u trajanju od jednog sata konzumaciju menija u restoranu Terasa Meni uključuje: Daruvarsku juhu od krumpira, pohani svinjski odrezak punjen šunkom i sirom, povrće sa žara, Šopsku salatu i punjena palačinke (marmeladom ili čokolada ili Linolada). Redovna cijena takvog paketa je 180,00 kuna, a cijena paketa s popustom iznosi 70,00 kn.

Fra Ma Fu festival

Prošli vikend održan je 6. Fra Ma Fu Festival - Festival reportaže i reportera. Središnja tema ovogodišnjeg susreta trebala je biti zdravstveni turizam, no s obzirom na situaciju s pandemijom COVID-19 virusa, umjesto središnje teme održan je okrugli stol „Reportaža u doba korone“. Reporter Jutarnjeg lista Mario Pušić, dobitnik je nagrade za najbolju reportažu u 2019. godini, a nagradu od strane Daruvarskih toplica uručio mu je Miran Husak.

Halal sustav

U četvrtak, 30.09.2020. godine uspješno je proveden I. nadzorni audit implementiranog HALAL sustava od strane Centra za certificiranje Halal kvalitete u Republici Hrvatskoj. Halal standard predstavlja set pravila i smjernica za uslugu smještaja i prehrane gosta u skladu sa islamskim vjerskim običajima.

Naš prvi doktor znanosti

Voditelj odjela za prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda, dr.med. Dinko Kolarić, specijalist fizikalne i rehabilitacijske medicine, doktorirao je na na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na katedri za kineziološku antropologiju te je postao prvi doktor znanost u našoj ustanovi. Time je samo nastavljena tradicija sustavne edukacije djelatnika na sportskom, kao i drugim odjelima Daruvarskih toplica. Nastavak je to rasta izvrsnosti naše ustanove, a sada i znanstvene edukcije lječnika te zasigurno i kvalitetnijem medicinski dokazanom tretiranju bolesti lokomotornog sustava, sa težnjom da jednog dana postanemo i edukacijski centar.

VAŽNE OBAVIJESTI: Prevencija mogućeg širenja virusa COVID-19

S ciljem zaštite bolesnika i sukladno strategiji prevencije mogućeg širenja virusa COVID-19, lijepo molimo bolesnike, kao i osobe u pratnji, da poduzmu sljedeće osobne mjere zaštite širenja zaraznih bolesti koje se prenose kapljičnim putem sukladno preporukama HZJZ-a upućujemo na postupanje pacijenata i korisnika usluga. Strogo se zabranjuju posjete pacijentima! Isto tako, utvrđuju se privremene mjere reorganizacije rada, kako slijedi: Sukladno preporuci Stručnog vijeća i Kriznog stožera Daruvarskih toplica, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, od 17.03.2020. godine, provodit će se sljedeće mjere: - ulazak u lječilišni hotel Termal biti će moguć samo na glavnom ulazu u hotel - ulazak u hotel nadzirat će zaposlenici Daruvarskih toplica i dužni ste se javiti istima - strogo se zabranjuju sve posjete pacijentima - svim pacijentima strogo se zabranjuje samovoljno napuštanje Specijalne bolnice (izlasci u grad, vikend odlasci), jer će im liječenje biti prekinuto. Za vanjske korisnike zatvaraju se: - terapije (ambulantno) - wellness - fitness - sportska dvorana - glavni šank lječilišnog hotela Termal - restoran Taverna (u sklopu lječilišnog hotela) - restoran Terasa Trgovina/suvenirnica u lječilišnom hotelu i AP bar u terapijskom dijelu, zatvaraju se do daljnjega. Ulazak u lječilišni hotel Termal nije moguć osobama koje nisu na (stacionarnom) liječenju! Odluka na snagu stupa odmah, a primjenjuje se od 18.03.2020.godine. Zahvaljujemo na razumijevanju! Molimo sve korisnike da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o osobnoj higijeni i obveznom učestalom pranju ruku na pravilan način!

Pristupačnost