Detalji novosti

Ostale novosti

Hrvatska seniorska karate reprezentacija na pripremama u Daruvarskim toplicama

U Daruvarskim toplicama se u periodu od 09.05. do 15.05.2022. godine na pripremama nalazi Hrvatska seniorska karate reprezentacija, pod stručnim vodstvom izbornika Gorana Romića i Dubravka Koleca te trenera Fedora Nalisa. Karataši se pripremaju za nadolazeće seniorsko Europsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj u Gaziantepu od 26.05.-29.05.2022. godine. Želimo našim karatašima puno uspjeha i dobre rezultate na predstojećem Europskom prvenstvu. Isto tako želimo predsjedniku Hrvatskog karate saveza gospodinu Davoru Cipeku nastavak dugogodišnjeg izvrsnog rada na čelu Hrvatskog karate saveza te još jedan mandat na današnjoj izbornoj skupštini Hrvatskog karate saveza.

Potpisan ugovor s Hrvatskim olimpijskim odborom

U četvrtak, 07.04.2022. godine, potpisali smo ugovor o partnerstvu sa Hrvatskim olimpijskim odborom, za područje prevencije i rehabilitacije hrvatskih sportaša i olimpijaca, s ciljem što kvalitetnijih priprema za nastupe na svim oblicima sportskih manifestacija i natjecanja. U vrhunske rezultate rehabilitacije, uz profesionalan pristup stručnog tima i specifične individualne tretmane, uvjerili su se do sada brojni domaći i inozemni sportaši, a suradnja sa Hrvatskim olimpijskim odborom snažan je vjetar u leđa za još intenzivniji razvoj i pozicioniranje u segmentu sportskih priprema i rehabilitacije.

Obuka neplivača

Sportska udruga Super-Sportaš u suradnji s Daruvarskim toplicama organizira program obuke neplivača za djecu koja ne znaju plivati. Vrijeme i mjesto održavanja: Bazeni lječilišnog hotela Termal Početak I. ciklusa: 11.04.2022. Letak možete preuzeti na poveznici Dodatne informacije: Sportska udruga Super-Sportaš - Petar Otković, mag.cin. 099 693 77 80, otkovic10@hotmail.com Daruvarske toplice - Saša Starčević, mag.cin. 046 623 680, sasa@daruvarske-toplice.hr

Otvorenje prostora fizikalnih terapija

Otvorenjem novouređenog prostora fizikalnih terapija završen projekt „Obnovimo put do zdravlja“ Daruvarske toplice od danas imaju novi prostor za provođenje fizikalne terapije. Prostor je uređen i opremljen u potkrovlju zgrade terapiju. Na nešto više od 100 četvornih metara nalazi se nova dvorana za grupne vježbe, te prostor za individualne privatne terapije. U ovim prostorima pružat će se tretmani miofacijalne relaksacije, laser visokog intenziteta koji je jedini terapijski tretman koji poboljšava regeneraciju hrskavice, te robotska neurorehabilitacija i terapija uređajem kojim se rješavaju sva bolna stanja. Projektom su obuhvaćeni i radovi u predprostoru i prostoru garderobe bazena, gdje su na nešto više od 90 četvornih metara postavljene nove protuklizne pločice i nova vrata. Projektom predviđeni radovi završeni su sukladno terminskom planu od strane izvođača radova Batinjani beton d.o.o. Ukupna vrijednost projekta „Obnovimo put do zdravlja – uređenje prostora fizikalnih terapija Daruvarskih toplica“ iznosi 624.708,13 kn sa PDV-om, a realiziran je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu 350.000,00 kn, dok je ostatak financijskih sredstava osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija, kao nositelj projekta. Otvorenju novog prostora prisustvovali su u ime investitora i nositelja projekta, župan Bjelovarsko-Bilogorske županije, g. Marko Marušić sa suradnicima, gradonačelnik grada Daruvara, g. Damir Lneniček te predstavnici Daruvarskih toplica. Daruvarske toplice, perjanica zdravstvenog turizma zajedno s osnivačem, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, nastavljaju i u budućnosti sa novim ulaganjima s ciljem podizanja kvalitete usluge i jačanja konkurentnost, kako bi zadržali poziciju regionalnog tržišnog lidera zdravstvenog turizma.

Pokusno crpljenje

U nedjelju, 27. veljače 2022. godine, odvijati će se pokusno crpljenje za potrebe istraživanja hidrotermalnog sustava termalnog izvorišta u Daruvaru. Tijekom pokusnog crpljenja, možemo očekivati nešto nižu temperaturu vode u bazenima u odnosu na uobičajenu. Obavijest prenosimo u cijelosti. Poštovani stanovnici Daruvara, Ovim vas putem želimo obavijestiti da će se u gradu 27. veljače 2022. odvijati pokusno crpljenje za potrebe istraživanja hidrotermalnog sustava termalnog izvorišta u Daruvaru. Pokusno crpljenje je vrsta istraživanja podzemnih voda pri kojoj se podzemna (u ovom slučaju termalna) voda crpi poznatom količinom na nekom objektu (u ovom slučaju iz bušotine Dar-1 u Rimskoj šumi), dok se na ostalim prikladnim objektima opaža sniženje razine podzemne vode. Cilj ove vrste istraživanja je naknadnim izračunima utvrditi hidrogeološke parametre vodonosnika, primjerice njegovu propusnost, odnosno brzinu kojom se voda kreće kroz stijenu. Istraživanje će se odvijati u Rimskoj šumi, dok će se voda ispuštati u rječicu Toplicu. Program radova je odobren od strane mjerodavnog tijela (Hrvatskih voda), te dogovoren s korisnicima termalne vode (Daruvarskim toplicama i Termalnim vodenim parkom). Ukoliko vidite naše djelatnike, molimo da im dopustite provedbu istraživanja te da im se obratite za bilo kakve dodatne informacije. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju. U ime djelatnika Hrvatskoga geološkog instituta, Voditeljica projekta dr. sc. Staša Borović, dipl. ing. geol.

PRIPREME JUDO REPREZENTACIJE HRVATSKE

Tijekom prijašnjih godina, Daruvarske toplice dokazale su se kao vrhunski centar za pripremu sportskih ekipa i reprezentacija. Nastavljamo u takvom tempu i dalje te nam slijedom toga na pripreme u periodu 20.02.-27.02.2022. prvi puta dolazi Judo reprezentacija Hrvatske. U narednih sedam dana u Daruvarskim toplicama bit će smješteno oko 180 judaša u nekoliko grupa. Posebno treba istaknuti dolazak i Judo reprezentativaca iz Velike Britanije, Bosne i Hercegovine i Kosova te svjetsku prvakinju Barbaru Matić kao i nositeljice 2 zlatne olimpijske medalje sa Kosova. Nadamo se da je ovo početak jedne uspješne i dugotrajne suradnje sa Hrvatskim Judo savezom.

Pristupačnost